суббота, 22 июня 2013 г.

Як подолати страхи вагітності


Іноді вагітність порівнюють з навчальним курсом з підготовки до материнства, який триває 9 місяців і закінчується пологами - чимось на зразок іспиту. Як ви будете вчитися, як підготуватися до іспиту, залежить від вас.

У давнину нікому і в голову б не прийшло, що жінок потрібно готувати до материнства. Жили великими сім'ями, де було багато дітей, і дівчинка з дитинства спостерігала, як проходить вагітність, а часом і була присутня при пологах. Тому до моменту заміжжя у неї вже був певний досвід, і вона приблизно знала, чого їй чекати.



У сучасних сім'ях, де 1-2 дитини, цей досвід втрачено, і перші пологи жінка отримує масу відомостей, як потрібних, так і абсолютно не потрібних або не відповідають реальності, від подруг, знайомих, з журналів, книг, а в останні роки - і з Інтернету.

Практично в кожній культурі вагітність і пологи були оточені цілою системою повір'їв і забобонів. Можна, звичайно, над ними сміятися, але не можна не рахуватися з тим, як до них ставиться сама вагітна. І якщо вона вірить, що не можна заздалегідь готувати посаг дитині, бо це погана прикмета, то як би ви її ні переконували, десь на підсвідомому рівні у неї залишиться тривога, яка буде програмувати її подальшу поведінку і настрій і навіть може негативно вплинути на пологи.

Вагітна жінка взагалі вимагає вкрай дбайливого ставлення. Характерні для вагітності перепади настрою, образливість, неадекватна реакція на, здавалося б, звичні речі - з усім цим доведеться рахуватися, якщо навколишні дійсно бажають їй добра. Близькі, і в першу чергу чоловік, повинні розуміти, що різного логічні побудови в цей період спрацьовують погано, і якщо вагітна жінка раптом почне плакати через найдосконалішого дрібницю, потрібно не пояснювати їй, що вона не права, а обійняти, поцілувати і заспокоїти .

Заняття з підготовки до пологів бажано відвідувати разом з майбутнім татом. По-перше, це дійсно допоможе і під час пологів, і в процесі догляду за майбутнім малюком, а, по-друге, у тата буде формуватися почуття причетності до цього великого чуда - народження дитини!

Комментариев нет:

Отправить комментарий