воскресенье, 31 марта 2013 г.

Чи можна нарощувати нігті вагітним



 Основним компонентом усіх матеріалів, які використовуються в процесі штучного нарощування - це метакрилат.

Цей компонент має хімічну природу і в свою чергу поділяється на такі види:

Метилметакрилат;
Етілметакрілат;
Різниця цих матеріалів полягає в тому, що для першого основна сировина - це метиловий спирт, дуже отруйна і агресивне речовина, тоді для другого, використовується звичайний технічний спирт - етанол.



При розробці цих матеріалів, були проведені численні експерименти, зрозумійте правильно (на піддослідних тварин), що показують вплив обох на розвиток плода у вагітних самок. Результати показали, що і метилметакрилат і етімметакрілат з однаковою інтенсивністю завдають шкоди розвитку ембріона і самого зародка в наслідку.

Однак не слід передчасно підіймати ніякої паніки. Кількість препаратів, здатних викликати негативні процеси в ораганізме вагітних тварин, перевищили всі допустимі норми. Тобто, то кількість матеріалів, яке використовується в ході нарощування нігтів, у багато разів менше того кількість, яку використовували при проведенні дослідів.

Метилметакрилат, як матеріал для нарощування нігтів, має вже давню історію і на сьогоднішній день практично вичерпав себе. У багатьох зарубіжних країнах, використання цього препарату в косметичних цілях заборонено. Одні лише китайці і в деякій мірі, корейські виробники продовжують випускати косметологічні матеріали на основі метилметакрилату.

Професійна індустрія краси, вже по повній використовують нові матеріали, які за своїми характеристиками та безпеки, представляють матеріали нового рівня. Одним з таких матеріалів - етілметакрілат. Сам матеріал набагато безпечніше для використання і не має такої високої токсичності, як метилметакрилат.

Іншим матеріалом, активно вживаним в індустрії нарощування нігтів, який відомий практично всім - це формальдегід.

Практично всі лаки для нігтів, містять у своєму складі цей хімічний препарат, з єдиною різницею, що його концентрація абсолютно не токсична для навколишнього простору. Можна вірити виробникам лаків на слово, можна читати звіти вчених про нешкідливість формальдегіду в малих кількостях, однак хімія все ж залишається хімією, і який ніякий шкоду, все ж приносить. Багато досліджень все ж довели, що формальдегід шкідливий для здоров'я вагітних жінок, тоді як для розвитку плода формальдегід небезпеки не несе.

Рідко, але все, же використовується при нарощуванні нігтів такий матеріал, як толуол. Це токсичний матеріал і допустимо його присутність в препаратах тільки в дуже обмеженій кількості. Великі дози толуолу можуть негативно позначитися на розвитку плоду у вагітних. Симптоматика розвитку народжених дітей, організм яких зазнав під час вагітності впливу толуолу, схожа на розвиток дітей, народжених у матерій, схильних до вживання алкоголю в період вагітності.

Перерахувавши всі існуючі і використовувані сьогодні матеріали для нарощування нігтів, можна зробити досить обгрунтований висновок.



Комментариев нет:

Отправить комментарий