пятница, 15 марта 2013 г.

Тривалість вагітності. Як визначити дату пологів?



Тривалість вагітності - 40 тижнів рахуючи від останньої менструації, тобто 10 місячних місяців і 28 днів. Якщо Ви плануєте вагітність, то корисно вести щоденник менструального циклу і записувати, чи нормально протікала остання менструація.

Записуйте цикл місячних і їх регулярність і також відзначайте, чи нормально протікає менструація. Якщо місячний цикл менше 28 днів, то передбачувана дата пологів може бути на кілька днів раніше. Якщо місячний цикл більше 28 днів, то дитина може народитися на кілька днів пізніше.



До речі, невелика кровотеча в день, коли у вас повинні були початися місячні, - досить розповсюджене явище на ранній стадії вагітності. Якщо Ваш доктор буде знати про це і якщо ви йому зможете повідомити, нормальна чи була остання менструація, тоді визначити точну дату пологів буде набагато легше.

Обчислена дата пологів це орієнтир, діти рідко народжуються точно в строк.
Пологи за три тижні до терміну або через два тижні після терміну вважаються нормальними. Якщо дитина народжується до 37-го тижня вагітності, то пологи передчасні.

У недоношених дітей бувають різні проблеми зі здоров'ям. Щоб, по можливості, запобігти труднощі, дуже важливо звертати увагу на всілякі попереджувальні сигнали, а у разі появи проблем, негайно вирушити на обстеження, не чекаючи призначеної дати контрольного огляду.

Як визначити дату пологів?


Додайте дев'ять місяців до першого дня менструації, а потім ще 7 днів.

Це і буде передбачувана дата пологів вашої дитини (з точністю до 2 тижнів).


Комментариев нет:

Отправить комментарий