среда, 13 февраля 2013 г.

Вагітність: коли і навіщо йти до лікаря?



Ви повинні прийти на прийом до лікаря, якщо у вас 2 місяці не було менструації, навіть якщо при цьому відзначається нормальне самопочуття.

Це робиться для того, щоб у вас в подальшому не виникло проблем, які можуть ускладнити перебіг вагітності і стати загрозою для здоров'я дитини.



До лікаря слід звернутися, щоб стати на облік і отримати допологову допомогу.

Вагітність і перший похід до лікаря

Ваш перший прийом з приводу вагітності може тривати довго. Ви повинні надати докладну інформацію про загальний стан здоров'я, місячному циклі, попередні вагітності і здоров'я членів вашої сім'ї.

Звичайно, коли ви вперше йдете до лікаря, розповідати доведеться дуже багато, але програма допологової допомоги заснована на тій інформації, яку лікар дізнається від вас на даній ранній стадії вагітності.

Аналізи і процедури під час вагітності

Крім записів у вашій медичній карті, будуть зроблені аналізи. Вам виміряють тиск. Тиск вимірюватимуть кожен раз, коли Ви будете приходити на прийом до лікаря.

У деяких жінок тиск під час вагітності підвищується, тому важливо знати свою норму на той випадок, якщо в подальшому у вас підвищиться тиск.
Буде проведено аналіз сечі, щоб перевірити, чи немає інфекції і чи нормально функціонують нирки. Для цього принесіть із собою в чистому посуді зразок свіжої сечі.

Буде зроблено кілька аналізів крові, включаючи аналіз на анемію, групу крові і деякі інфекції.

Лікар проведе огляд і визначить, прощупується чи плід. У перші кілька місяців вагітності серцебиття дитини не прослуховується.

Деякі з цих аналізів будуть проводитися повторно протягом вагітності, особливо аналіз на анемію.

Вагітність: коли ще важливо йти до лікаря?

Десь в середині вагітності може настати падіння рівня заліза в крові. Це нормальне явище, тому що ваш організм виробляє велику додаткову кількість крові для дитини.

Протягом останніх трьох місяців вагітності вміст заліза в крові прийде в норму.

Про що говорити з лікарем?

Лікар може поставити питання про роботу, але навряд чи виникне необхідність у тому, щоб ви перестали працювати в перші місяці вагітності.

Вас можуть запитати:

які продукти ви любите їсти?
курите ви і ваш чоловік?
чи приймаєте ви / ваш чоловік алкоголь?
Дана інформація надається на випадок, якщо вам будуть потрібні рекомендації про дієту або зміни у способі життя, наприклад, про необхідність кинути палити.

Постарайтеся, щоб на перший прийом до лікаря з вами пішов чоловік. Йому буде корисно знати, чого можна чекати, а також відповісти на деякі запитання лікаря.
Він, швидше за все, запам'ятає рекомендації лікаря, тому що, як і багато жінок під час вагітності, ви можете виявити, що ваша пам'ять не така надійна, як раніше: Р.

Питання до лікаря

Доцільно заздалегідь, перед тим як йти до лікаря, скласти перелік питань, які ви б хотіли задати. Запишіть їх.

Запитайте своїх батьків і батьків чоловіка, були небудь серйозні захворювання в родині. Цю інформацію теж запишіть, щоб не забути повідомити лікаря.

Вагітність і наступні візити до лікаря

Подальший прийом у лікаря буде призначатися в залежності від необхідності. Частота відвідування лікаря в останні місяці вагітності збільшується. На прийомі лікар огляне живіт, щоб визначити, як розвивається плід, прослухає серцебиття дитини.

Буде добре, якщо ви повідомите лікаря дату, коли вперше відчули ворушіння плода. Зазвичай це відбувається на п'ятий місяць.

Можуть знадобитися аналізи, такі як аналіз крові. Це робиться для того, щоб перевірити, чи немає у вас анемії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий