пятница, 10 мая 2013 г.

Найкращий засіб для збереження і збільшення лактації




Процес грудного вигодовування вимагає не так вже багато сил і часу. Це природна обов'язок жіночого організму, закладена природою мільйони років тому. Сама еволюція віднесла людини до класу ссавців, суворо вказавши: чим вигодовувати новонароджений організм.

Останнім часом, чомусь, багато матусь відмовляються від годування груддю. Практично всі вони не розуміють, чого позбавляють себе і своєї дитини. Найперше молоко - молозьево - це захист організму малюка на все життя від багатьох хвороб та інфекцій. З грудним молоком в організм дитини вводяться імуномодулятори, біфідобактерії, вкрай складні, жізненоважние білки і мікроелементи. Знайти заміну їм, серед дитячих сумішей, неможливо. Будь-яка, нехай найдорожча і спеціалізована суміш, буде бляклим подобою і жорстким сурогатом, в порівнянні з неньчиним молочком.



У період лактації організм жінки націлений на виробництво молока, від якого залежить життя дитини. Це запускає підвищений імунне опір до хвороб і інфекцій, підвищується метаболізм і репродуктивність клітин всього материнського організму. Налагодивши правильне годування грудьми, мама буде завжди добре виглядати, навіть процеси старіння сповільнюються.



Найскладнішим періодом у годівлі вважається час між 3 та 5 місяцем від народження дитинки. У цей відрізок часу трапляються природні кризи лактації. Обумовлені вони тим, що саме в цей період груди починають виробляти кількість молока, необхідне для повного насичення малюка. Якщо матуся не зціджувала молоко, а запустила лактацію, то груди виробляє мінімум молока, яке було необхідно немовляті в перші місяці життя. У віці 4-5 місяців маляті вже необхідно пасмочка 1,5 літрів молочка на добу. «Не привчена» до такої кількості вироблення молока груди, дає збої. Це і називається молочним кризом. Якщо в цей період матуся вирішить, що потрібно догодовувати крихітку, і вдасться до штучного вигодовування, то поліпшити ситуацію і повернути повноцінну лактацію буде дуже складно.

Складно, але не можливо. Хочеться відразу сказати, що всі біодобавки для збільшення лактації - повна маячня, націлений на вивуджування грошей з гаманців батьків. Крім своєї марності, багато з них вельми небезпечні. Речовини, що входять до складу цих препаратів можуть викликати важку алергію і мами чи, ще гірше, у самого немовляти. Єдине, що може допомогти скорегувати вироблення молока - це несолодкий зелений чай з молоком.

Ну а найкращий засіб для підвищення лактації - це сама дитина! Чим частіше прикладати його до грудей, тим більше буде вироблятися молочко. Часом, матусям через хворобу дитини або самої мами, практично повністю втратив лактаційний ознаки, вдавалося домогтися повноцінного грудного вигодовування. Дитина просто висів на грудях цілодобово, і та, відчуваю підвищені запити малюка, відновлювала свою функцію.

Не відмовляйтеся від годування грудьми! Це допоможе дитині знайти хороший імунітет, захиститися від хвороб. А матусям знайти спокій і душевну рівновагу. Адже тільки грудне вигодовування - надійний захист від післяпологової депресії!


Комментариев нет:

Отправить комментарий