пятница, 21 декабря 2012 г.

Помилкові сутички - відмінне тренування перед родами


Практично кожна жінка, якій довелося виносити і народити дитину, випробувала на собі сутички Брекстона-Хікса або, простіше кажучи, помилкові сутички. Термін їх появи різний, все залежить від порогу чутливості до болю і стану матки, але вже на шостому тижні вагітності можна їх зафіксувати. Природно, сама жінка їх не відчуває, найчастіше на них починають звертати увагу приблизно на 20-му тижні.

Помилкові сутички являють собою короткочасні нерегулярні скорочення матки. Живіт при цьому як би стискається і «кам'яніє». Основна відмінність від справжніх сутичок - це безболісність, а при огляді і відсутність розкриття шийки матки. Спочатку кількість тренувальних схваток невелике і вони ледь відчутні, але в міру наближення до пологів скорочення стають більш помітними і тривалими.

Причини виникнення тренувальних схваток

Найцікавіше, досі невідома справжня причина появи помилкових сутичок. Одні фахівці припускають, що таким чином забезпечується приплив крові до плаценти і підтримується нормальний м'язовий тонус матки. Інші ж вважають, що подібні скорочення впливають на розширення шийки матки, особливо на пізніх термінах.

Спусковим механізмом, що спричинило за собою помилкові сутички, можуть стати прийом ліків, шкідливі звички, важкі фізичні навантаження, переповнений сечовий міхур, дотик до живота, висока активність малюка, статевий акт, відвідування жаркої лазні або зневоднення.

На думку гінекологів, зациклюватися на помилкових сутичках не варто, адже це звичайний фізіологічний процес. До речі, термін «тренувальні» не зовсім вірний, адже вже так закладено природою, що і без всяких тренувань вагітна матка знає, як вести себе в пологах.

Помилкові сутички: як усунути дискомфорт


Відволіктися від помилкових сутичок досить просто, для цього потрібно лише змінити рід діяльності: прилягти, відправитися на прогулянку, прийняти душ або зайнятися нескладними домашніми справами.

У деяких випадках помилкові сутички заподіюють значні незручності, особливо якщо до пологів залишилося не так вже й багато.

Справитися з дискомфортом можна, використовуючи нескладні методи, наприклад:

    випити пару стаканів води, теплого молока або чаю з трав, які можна вживати вагітним;
    глибоко і повільно подихати, можна виконати вправи для релаксації.


Негайно до лікаря!

Не треба намагатися списувати все на підготовку організму до пологів. Якщо з'явився біль, а сутички набувають упорядкований характер, то це є сигналом, що необхідно терміново звернутися до лікаря. Зробити це потрібно обов'язково, незалежно від терміну вагітності, так як перейми можуть свідчити про початок передчасних пологів.

   

Комментариев нет:

Отправить комментарий