пятница, 23 ноября 2012 г.

Коричневі виділення при вагітності


У цій статті ми поговоримо про коричневі виділення під час вагітності. Так уже склалося, що будь-які коричневі або світло-коричневі виділення в людському організмі, так чи інакше, містять в собі червоні кров'яні тільця, оскільки в наших тканинах більш немає нічого, що могло б дати таку забарвлення. Відповідно, такі виділення не можуть принести користі, так як обумовлюються кровотечами.

На самому початку вагітності, в перші два тижні, відбувається закріплення ембріона на стінці матки, що може супроводжуватися невеликою кровотечею. В цей час жінка, як правило, не знає про те, що вона вагітна і зводить даний факт до початку місячних. Тому рекомендуємо ставитися до цього серйозніше, при найменшій підозрі на вагітність слід зробити тест.

У разі появи коричневих виділень не на ранньому терміні вагітності ми рекомендуємо вам відразу ж звернутися до лікаря. Справа знову ж таки в тому, що слиз, що містить кров, може з'явитися тільки в разі яких-небудь механічних пошкоджень судин плаценти або матки. Само собою зрозуміло, що даний факт піддає вашу вагітність величезної небезпеки, так як в цьому випадку значно підвищується ризик передчасних пологів або викидня. Як правило, коричневі виділення супроводжуються болями різного характеру та інтенсивності. Обов'язково повідомте свого лікаря про те, яку біль і в якому вигляді ви відчуваєте. Можливо, це скоротить час, за який він зможе продіагностувати причину симптому і приступити до його швидкого усунення.

Крім усього іншого, коричневі виділення на ранніх термінах вагітності, в першу чергу, можуть свідчити про позаматкової (трубної) вагітності. Нескладно здогадатися, що в цьому випадку плід закріплюється не на стінку матки, а на стінку маткової труби, з різних причин не дійшовши до належного місця призначення. Така ситуація небезпечна не тільки для вашої майбутньої дитини, але і для вашого здоров'я, адже плід досить швидко зростає, що створює ризик розриву маткової труби і загрозою безпліддя. Чим раніше дана проблема буде продіагностувати тим більше шансів на її успішне рішення. Трубна вагітність вирішується хірургічним шляхом, коли плід і плацента пересідають в матку, де при правильному лікуванні приживаються і продовжують своє нормальний розвиток.

Коричневі виділення на пізніх термінах вагітності можуть говорити про аномалії плаценти і матки. Як правило, більшість звернень майбутніх мам в жіночу консультацію з даною проблемою, діагностується як відшарування плаценти або передлежання. Передлежання - це аномальне розташування плаценти, коли вона знаходиться небезпечно близько до шийки матки. Дана патологія небезпечна тим, що нижня частина матки, в силу знаходження в нижній частині тазу, найбільш схильна навантажень в результаті ходьби, поворотів та інших рухів жінки. Постійні навантаження на плаценту можуть призвести до її деформації, порушення її функцій і необоротних наслідків у розвитку плоду.

Відшарування плаценти - не менш небезпечна патологія, про яку можуть свідчити коричневі виділення на пізніх термінах вагітності. При нормальному перебігу вагітності, плацента відшаровується вже після пологів і виходить з послідом. Однак приблизно в 1% випадків плацента відокремлюється від стінки матки ще до пологів. Це може призвести до передчасних пологів або загибелі плоду, так як він перестає отримувати поживні речовини і кисень з організму матері. У важких випадках відшарування плаценти лікарі змушені переривати вагітність за допомогою кесаревого розтину.

Будьте гранично уважними, слідкуйте за собою, щоб при перших проявах кров'янистих виділень з області статевих органів звернутися до лікаря. Ні в якому разі не відкладайте це в довгий ящик, пам'ятайте, що на карту може бути поставлена не тільки ваше життя і ваше здоров'я, але і також життя вашої майбутньої дитини!


Комментариев нет:

Отправить комментарий